«Непорочне Серце Марії – жива надія для України»: Звернення Конференції єпископату до вірних РКЦ в Україні
  • Птн, 26/09/2014 - 14:53

Звернення Конференції єпископату до духовенства, богопосвячених осіб та мирян Римсько-Католицької Церкви в Україні

Віруючи в Материнську Опіку над нами Пресвятої Діви Марії, Божої Матері та Матері всього людського роду, беручи під увагу Фатімське об’явлення, Конференція Римсько-Католицьких Єпископів України 20 березня 2014 року присвятила Непорочному Серцю Діви Марії всю Україну та тих, кому загрожують воєнні дії. В цьому Акті було прохання до Непорочно Зачатої про захист від Злого, мир та благодать жити в освячуючій ласці для українців та всіх людей доброї волі. А у неділю 23 березня на закінчення кожної зі Святих Мес вірні разом зі священнослужителями довірилися опіці Матері Божої словами того ж Акту присвячення України Непорочному Серцю Діви Марії.

Тепер ми хочемо поглибити цей акт довіри. Довіра - це не одноразовий акт благочестя; це означає стати в істині та відкинути все, що не належить Богу; це покаяння, яке виражається у відмові від свого "я", від чуттєвості, егоїзму, ліні, гріха. Тому, сестра Люсія пише, що весь світ має стати Фатімою, аби люди, відновлені через покаяння і молитву, запрагнули прийти до Джерела Живої Води, що дає життя вічне. Кардинал Ратцінгер відзначив колись, що наші серця, очищені і об'єднані з Серцем Марії та відкриті для Бога, сильніші від гармат і всіх видів зброї.

«Непорочне Серце Марії – жива надія для України» - таке названня програми-продовження ввірення України Непорочному Серцю Марії. У нелегкий час для держави і народів, які замешкують Україну, ми хотіли б продовжити і поглибити цей акт довіри. Допомогою для досягнення цієї мети є програма перших 20 субот місяця, згідно з 20 тайнами Святого Розарію. Отже, в кожну першу суботу місяця, в наших парафіях має відбулася спеціальні молитви на честь Непорочного Серця Марії.

Ця програма молитви за Україну вписується також в роки Великої Новенни Фатімської, яка в даний час триває в Католицькій Церкві. Надіслані кожного місяця гомілетичні пропозиції потрібно адаптувати до місцевих умов душпастирських, так різних в кожному регіоні нашої країни. На початку Євхаристії, повинен бути короткий вступ, потім відповідна проповідь та Молитва вірних, а в кінці Св. Меси - Акт присвячення Непорочному Серцю Марії та молебень св. Розарію. Напередодні кожного місяця будуть розіслані деякі допоміжні матеріали для проведення даного Богослужіння. Ми закликаємо всіх душпастирів провести ці молебні у своїх парафіях.

З пастирським благословенням

Вих. № 43 / 2014

Львів, 25 вересня 2014 року

 

Конференція

Римсько-Католицьких Єпископів України