Несподіваний виїзд Бенедикта XVI з Ватикану
  • Птн, 26/07/2019 - 11:23

Вчора Папа-емерит Бенедикт XVI на кілька годин покинув територію Ватикану. Його подорож автомобілем тривала трохи більше трьох годин – від 16:30 до 19:30, та охопила близько 120 км. Це була перша поїздка Папи-емерита після 14 липня 2015 року, коли він оселився в монастирі «Mater Ecclesiae».

Бенедикт XVI відвідав Кастель-Ґандольфо. Він перебував там 1,5 год. Папа-емерит привітався із працівниками Папських вілл та проїхав доріжками, якими прогулювався під час літнього перебування в цій резиденції. Потім він поїхав до санктуарію Madonna del Tufo, що розташований за 10 км від папської резиденції. Перед поверненням до Ватикану він також заїхав до палацу єпископів у Фраскаті, де його привітав єпископ Раффаелло Мартінеллі, котрий був зворушений несподіваним візитом. Папа-емерит іменував цього єпископа на цей престіл 2 липня 2009 року.

Як інформує wiara.pl, ніхто не був попереджений про цю подорож. Папу-емерита супроводжували лише агенти ватиканської жандармерії, забезпечуючи йому належну охорону.

Як повідомили нечисленні свідки цієї поїздки, Папа-емерит «як завжди був усміхнений, жвавий і зацікавлений світом». Папі Бенедикту XVI було важко пересуватись, він користувався інвалідним візком. Один з вірних, присутніх під час візиту Папи-емерита до марійського санктуарію в Рокка ді Папа, розповів, що Бенедикт XVI мав з собою запас води, оскільки цей день був одним із найспекотніших цього літа.

Нагадаємо, що 16 квітня Папі-емериту виповнилось 92 роки.