Несподіваний візит Папи до фундації, що опікується особами з інвалідністю
  • Пон, 25/06/2018 - 11:47

У неділю, 24 червня 2018 р., ввечері, Ватиканський прес-центр поширив повідомлення про те, що Папа Франциск несподівано приєднався до учасників заходу, організованого Фундацією «З нами і після нас», що опікується особами з вадами розумового розвитку, та Асоціацією Медичних Працівників.

Свято «під знаком нормальності»

Двісті гостей, що зібралися у ресторані-віллі «Casale 4.5», зі зворушенням оплесками вітали неочікуваного гостя. Святіший Отець особисто привітався з кожним, потиснувши руку й перекинувшись кількома словами. Під час візиту, що тривав коло двох годин, йому було представлено проект «З нами і після нас. Дім Асоціації Медичних працівників», призначений для дбання про автономність людей із серйозними ураженнями розумового розвитку.

Промовляючи до присутніх, Папа подякував за цей «вечір в родині», за цей «святковий день», заохочуючи всіх «вірити в мрії та в красу життя в спільності з Господом». За свідченнями учасників, це був «надзвичайний день, пережитий всіма як неділя під знаком “нормальності” завдяки простоті й природності», виявлених у словах і жестах Святішого Отця.