Несподіваний візит Папи до монастиря сестер кларисок
  • Суб, 12/01/2019 - 18:00

11 січня 2019 р. Святіший Отець здійснив несподіваний приватний візит до монастиря сестер кларисок у Валлеґлоріа, біля міста Спелло, що у центрально-італійському регіоні Перуджя.

У п’ятницю вранці, 11 січня 2019 р., Папа Франциск здійснив приватний візит до монастиря сестер кларисок у Валлеґлоріа, біля міста Спелло, яке розташоване на відстані 160 км. від Риму. У цей спосіб Святіший Отець відповів на відвідини сестрами Ватикану, що відбулися 25 серпня 2016, коли монахині взяли участь у Святій Месі у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти». «Ми прийняли його з великою радістю та великим здивуванням. Нам видалось, немов би ми волхви, які побачили зорю», – прокоментувала подію мати Клара, Настоятелька клявзурового (затворницького) монастиря.  

Свята Меса, розмова та обід

Великим здивування для сестер монашої спільноти було побачити перед брамою їхнього монастиря Святішого Отця. Була 9 година ранку і сестри чекали на місцевого єпископа Ґуалтіеро Сіґізмонді, який мав очолити для них Святу Месу. Того дня головний служителем Євхаристійного Богослужіння був Вселенський Архиєрей.

Після молитви Папа присвятив деякий час на розмову із сестрами, підбадьорюючи їх на шляху їхнього богопосвяченого затворницького життя. Він висловив їм глибоку подяку за служіння молитви, яке вони виконують у Церкві. Папа закликав сестер плекати і перевіряти їхню єдність з Ісусом Христом та між собою. Він окремо попросив, аби вони й надалі продовжували щиро молитись за Церкву, за молодь, зокрема, у перспективі Всесвітнього Дня Молоді, що відбудеться у Панамі.  

Після чого розпочався спільний обід. Як розповіла сестра Настоятелька, він був дуже скромним, адже монахині не очікували, що того дня вони матимуть приємність гостити такого достойного гостя. Коло 16 години Глава Католицької Церкви вирушив додому у Ватикан.       

Свідчення місцевого єпископа

Лише єпископ Ґуалтіеро Сіґізмонді, Ординарій Фоліньо, знав про бажання Святішого Отця відвідати сестер монастиря у Валлеґлорія. Він зазначив, що Папа неодноразово ділився з ним своїм бажанням такої зустрічі. І лише у Надвечір’я Різдва стало відомо про остаточне рішення та була складена програма цього папського приватного візиту, однак, цією радісною вісткою єпископ Ґуалтіеро не міг попередньо ні з ким поділитись.