Нестерпна сестра св. Терези стане святою? Її справа уже у Ватикані
  • Срд, 11/03/2020 - 10:56

Перший етап процесу беатифікації с. Леоні Мартен, дочки свв. Зелії та Луї Мартена та старшої сестри св. Терези з ​​Лізьє. Її справу передали до Конгрегації у справах святих.

Як визнає постулатор її процесу, піднесення до вівтаря саме Леоні, а не інших сестер, може здатися незрозумілим, адже її життя було найскладнішим. Вона була важкою дитиною, тричі вступала до монастиря, переживала багато криз та депресій, але, незважаючи на всі невдачі, залишалася вірною Богові.

Як каже о. Антоніо Сангаллі, потрібно було розпочати процес беатифікації з огляду на культ, яким вона оточена, масові паломництва до її могили та численні свідчення про ефективність її заступництва. Про її допомогу просять, зокрема, батьки, які мають проблеми з вихованням дітей. Схоже, с. Леоні Мартен має особливе розуміння молодих людей, які зазнали невдач, які «підвернули ногу» і не можуть знайти свого місця в житті. В їхніх долях вона відкриває сліди власного досвіду, – каже о. Сангаллі.

Він також визнає, що можлива беатифікація с. Леоні буде особливим знаком для сучасних сімей, які сприймають сім'ю Мартен як конкретний взірець для наслідування.

«У цій сім'ї є щось дивовижне. Зелія та Луї Мартен нічого не нав'язували своїм дітям. Однак вони жили за принципом: Бог на першому місці. Їхнє подружнє та сімейне життя було сильно натхнене духовністю св. Франциска Сальського, бо рідна сестра св. Зелії була візиткою, – каже о. Сангаллі. Усі діти виросли з цієї духовності, і саме завдяки їй ця сім’я стала маленькою домашньою церквою. Але без великої показовості, все було дуже природно. Бачимо, що в цій сім’ї  Бога любили всі її члени, що діти дихали, так би мовити, вірою своїх батьків. Цьому нас і сьогодні вчить ця сім’я. Першими свідками віри повинні бути батьки. Не великі слова, а пропозиція певного способу життя, пронизаного вірою, надією та любов'ю».