Невдовзі з'явиться "Твіттер" Папи китайською мовою
  • Пон, 28/01/2013 - 00:00

"Ми перебуваємо на етапі вирішення технічних проблем, пов'язаних з окремою технологією, яка використовується в Китаї, щоб Святіший Отець незабаром зміг бути присутнім на "Твіттері "по-китайськи", - зізнався в інтерв'ю порталу "vaticaninsider" архиєпископ Клаудіо Марія Челлі. Голова Папської ради з засобів масової комунікації пояснив, що завдяки присутності в соціальних медіа, слова Бенедикт XVI доходять до осіб, які інакше ніколи не мали б шансів познайомитися з його посланням.

 

Архиєпископ Челлі пояснив, що присутність Папи на "Твіттері" є результатом позитивної відповіді на пропозицію ватиканської робочої групи в галузі нових медіа. Святіший Отець хоче бути присутнім там, де йдуть дебати, в місцях присутності людини, в тому числі так званої "цифрової культури", - зазначив єрарх. Він нагадав, що в соціальних медіа сьогодні зустрічаються, долаючи географічні і національні обмеження, сотні мільйонів людей. Таким чином Церква покликана, щоб також і в мережі вести діалог, відзначений належною повагою, маючи на увазі те, що наші суспільства стають все більш мультикультурними і багатоконфесійними, - сказав архиєпископ. Він додав, що в "Твіттері" сьогодні присутні 140 млн. чоловік зі всього світу, при цьому 40% з них, це люди від 18 до 34 років, 2,5 млн. з яких спостерігає за Папою.

 

Присутність в нових медіа пов'язано також з викликами нової євангелізації. Треба пристосуватися до короткої форми в 140 символів, знайти нові форми спілкування, щоб побудувати довіру і привернути належну увагу. Віртуальний простір не може вважатися менш важливим, ніж реальний, переконаний голова Папської ради з засобів масової комунікації.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va