Невідомі підпалили християнську церкву в Пакистані
  • Чтв, 19/04/2018 - 16:07

Невідомі особи підпалили християнський храм поблизу м. Лахор у Пакистані. За припущенням слідчих, пожежа почалась в наслідок того, що до храму закинули «коктейль Молотова». За кілька хвилин усе, що було всередині храму згоріло.

Як розповів інспектор місцевої поліції, «розслідування розпочато, однак свідків немає». Храм, добудова якого ще триває, уже активно використовують вірні євангельської християнської спільноти. Храм відчиняють в неділю вранці для богослужіння, в обід для уроків катехизму, а увечері для зустрічей молоді. Напад відбувся за півгодини до початку уроків катехизму в неділю 15 квітня, повідомляє Fides.

Територія храму обгороджена стіною, тому на неї не просто потрапити. До даної спільноти належать близько 300 сімей. Як розповів місцевий пастор, громада не отримувала жодних погроз і не перебуває ні з ким у конфлікті. «Для нас цей напад – шок. Згоріло усе: килими, крісла, меблі, хрести, книги. Члени нашої спільноти зі сльозами на очах дивляться на свій храм у такому вигляді; ми молимось за тих, хто вчинив цей злочин, та ввіряємо цю ситуацію в Божі руки. Бог захистить своїх людей», - зазначив пастор Юсуф Азіз.

Нагадаємо, що раніше цього місяця четверо членів католицької сім’ї були вбиті в наслідок збройного нападу на півдні Пакистану через день після того, як католицька меншина відсвяткувала Великдень. Згодом, двоє пакистанських християн були застрелені, коли невідомі озброєні особи відкрили вогонь по групі людей, що виходили з церкви в Кветті - адміністративному центрі провінції Белуджистан.