Невідомі в центрі Ніжина зламали паркан церкви та розбили скло
  • Втр, 11/11/2014 - 10:07

Сьогодні з самого ранку настоятель римо-католицької церкви апостолів Петра і Павла отець Юрій побачив неприємну картину — зруйнований церковний паркан та розбите скло на дошці оголошень.

Цей випадок став не першим. Священнику й раніше вже доводилось ремонтувати дерев’яну загорожу. Проте, нанесення шкоди такого масштабу сталось уперше.

Після побаченого, священник викликав міліцію. Хоча, навіть о третій годині дня правоохоронці на місце вчинення злочину не приїхали.

“Найбільша біда в тому, що ремонтую я його вже не перший раз. Скло, яке сьогодні також розбили на дошці оголошень, його вже били чотири рази. Мабуть, комусь не подобався розклад служб Божих. А паркан мені доводиться принаймні раз у місяць підремонтовувати. Цього разу найбільш колосальним є те, що велика частина паркану повалена. Розбили й так званий шлагбаум”, — розповів о. Юрій.

Оскільки був зачеплений і паркан сусідів, то священник не думає, що ці дії ті люди вчинили на релігійному підгрунті. Також о. Юрій виключає із підозрюваних свого сусіду, з яким не склались приязні відносини із-за території поблизу церкви.

Скоріше за все, що десь на прилеглій території люди розпивали спиртні напої, сказав о. Юрій, а коли захотіли вийти, то в традиційний для них спосіб не вийшло, і вони зламали паркан, щоб покинути територію церкви.

“Кілька разів, коли я ловив на гарячому людей, які шкодили церкві, то ті люди дуже часто відкликалися, що вони шкодять через те, що це не є їхня церква. Я так розумію, що власне ці слова є таким релігійним підгрунтям, що хтось їх вчить, що є якась не їхня церква. І це є підставою, щоб шкодити нам. Хотілося б нагадати всім конфесіям, і щоб пастори всіх конфесій роз’яснили своїм прихожанам, що таке католицька церква. І нехай пригадають для молоді і батьків, що Христос учив нас не тільки любити своїх ближніх, але ще й любити своїх ворогів. Просто про це треба пам'ятати, бо це є засадами моралі — любити навіть ворогів, якщо ж уже нас вважають ворогами”, — розповів настоятель церкви.

Тому, і батьки мають зацікавитись де були їхні діти цієї ночі, вважає отець Юрій, і чи бува вони не приймали участі в руйнуванні церковного плоту.

“Для нас будь-яка матеріальна цінність, яка належить церкві не є моєю особистою цінністю. Адже були люди, які пожертвували свою працю, свій матеріал для потреб церкви і вони посвятили його для Бога. Я думаю, що відплату теж треба чекати в першу чергу від Бога”, — запевнив о. Юрій.

Якщо ж ви стали випадковим свідком цієї прикрої “пригоди” чи напевне знаєте хто це вчинив, то можете звертатись до міліції за номером 102 або ж до нашої редакції, залишивши повідомлення в полі для коментарів.