"Newsweek" знову очорнює Церкву
  • Втр, 09/07/2013 - 15:08

Польське Католицьке Товариство Журналістів видало спеціальну заяву, спричинену публікацією журналом "Newsweek"  неправдивої інформації про Архиєпископа Хосеру. Подаємо повний текст звернення:

Заява

 Католицького Товариства Журналістів

у зв’язку із статтею  "Newsweek", яка порушує добре ім’я Церкви і Архиєпископа Генрика Хосера

Католицьке Товариство Журналістів  протестує проти лукавої, ганебної публікації щотижневика "Newsweek", яка вдаряє по доброму імені Архиєпископа Генрика Хосера, глави Групи з Біоетичних Питань Конференції Єпископату Польщі.

"Newsweek" %27/2013 рукою п.Александри Павліцкої у тексті під назвою «Караюча Божа рука» ганебно порушив журналістську етику, подаючи брехливу інформацію і маніпулюючи фактами про місійне служіння Архиєпископа Генрика Хосера. "Newsweek" у своїй публікації робить лукавий закид Архиєпископові в тому, що нібито він в часі виконанні ролі Апостольського Нунція в Руанді мовчав на масовий геноцид в 1994 році. В той же час, Архиєпископ Хосера ніколи не був Апостольським Нунцієм в тій країні, а в час геноциду, який тривав в Руанді від початку квітня до липня 1994 року, не виконував там місійного служіння і не перебував в тій країні! В той період Архиєпископ був між іншим експертом Синоду Єпископів для Африки в Римі. Коли лише було можливе, він повернувся до Руанди кілька днів після закінчення громадянської війни і понад півтора року займався відбудовою місійного життя і гуманітарною допомогою після геноциду, координуючи допомогу для сотень тисяч жертв цієї війни як в Руанді, так і в таборах мільйонів біженців у сусідніх країнах.

Католицьке Товариство Журналістів вказує, що пропагандною ціллю статті тижневика "Newsweek" було виключно очорнення Місійної Церкви  а також Архиєпископа Хосера, оскільки керована ним Група з Біотичних Питань Конференції Єпископату Польщі протистоїть екстракорпоральному заплідненню «in vitro». Постава "Newsweek" вже не вперше безпардонно вдаряє по сенсу професії журналіста і місії медіа, ціллю яких завжди повинно бути служіння правді, без винятків. Згадуваний текст обґрунтовує враження, що редакція "Newsweek" в ім’я мамони і політичних цілей готова навіть публічно принизити такого жертовного, відданого найбільш потребуючим, хворим і найубогішим цього світу, видатного лікаря і духівника, яким є отець Архиєпископ Генрик Хосер.

За матеріалами: http://info.wiara.pl