Незабаром на Прикарпатті постане повноцінна клініка Святого Луки
  • Срд, 11/07/2018 - 10:09

Поштовхом до цього будівництва став позитивний розвиток та зростання кількості пацієнтів вже діючого Лікувально-діагностичного центру св. Луки.

Івано-Франківське Архієпархіальне управління продовжує і надалі трудитися над будівництвом повноцінної клініки Святого Луки. Вона стане першою церковною лікарнею в Україні. На сьогоднішній день завершені всі монолітні та муровані роботи. Також здійснено гідроізоляцію та утеплення тераси.

Зараз у будівлі виконуються штукатурні роботи та триває прокладання слаботочних і електричних мереж. Окрім того, уже підписано договір на закупівлю віконних та фасадних світлопрозорих конструкцій.

Додамо, що майбутня клініка матиме 6 поверхів та надаватиме медичні послуги широкого профілю. В новій будівлі знаходитиметься: лабораторія крові, магнітно-резонансна томографія; комп’ютерна томографія; флюорографія; кабінети лікарів-консультантів різних напрямків, 2 операційні кімнати та 25 палат для післяопераційного та стаціонарного обслуговування.

Хоча багато роботи ще попереду, однак будівництво повноцінної клініки Святого Луки впевнено прямує до свого завершення. Сьогодні, дотримуючись плану, виконано близько 45% усіх робіт, а вже до кінця 2018 року планується завершити будівельні роботи (стан «сирець»), так що з 2019 року розпочнуться оздоблювальні роботи.