Незабаром Папа Іван Павло І буде проголошений блаженним
  • Срд, 13/10/2021 - 14:24

Папа Франциск дав добро на оприлюднення декрету Конгрегації у справах визнання святих про чудесне зцілення, отримане через заступництво Івана Павла I, Папи, який залишився в серцях людей

 

У середу, 13 жовтня 2021 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції кардинала Марчелло Семераро, затвердивши для оприлюднення декрет очолюваної ним Конгрегації в справах визнання святих, що визнає чудесне зцілення, отримане за заступництвом Папи Івана Павла I.

Це зцілення відбулося 23 липня 2011 року в Буенос-Айресі: йдеться про одинадцятирічну дівчинку, що страждала від важкої гострої запальної енцефалопатії, рефрактерного епілептичного статусу злоякісної форми, септичного шоку, та яка перебувала на грані життя і смерті. Її клінічна картина була дуже серйозною і характеризувалася численними щоденними епілептичними нападами та септичним станом через бронхопневмонію. Ініціатива звернутися з молитвою про заступництво до Папи Івана Павла І належала священикові з парафії, розташованої на території лікарні. Отож, незабаром відбудеться беатифікація Папи Лучані, дату якої визначить Папа Франциск.

Альбіно Лучані народився 17 жовтня 1912 року у Форно-ді-Канале (сьогодні Канале д'Аґордо), у північноіталійській провінції Беллуно, і помер 28 вересня 1978 року у Ватикані. Після свого обрання на Петрів Престол він взяв ім’я Іван Павло І, але раптово помер через 33 днів. Таким чином його понтифікат був найкоротшим в історії Церкви.