Незрозуміло, чи свячення одружених чоловіків – гарна ідея
  • Втр, 08/10/2019 - 21:33

“Зовсім не зрозуміло, чи є свячення одружених чоловіків добрим рішенням для потреб Амазонії. Це одна з пропозицій, яку просто слід розглянути”, – сказав префект ватиканської дикастерії у справах комунікації під час першого синодального брифінгу для журналістів.

Звичайно, їх цікавило питання ймовірності скасування целібату. Заступник головного редактора Le Figaro, присутній у Прес-центрі, навіть запитав, чи саме із цим питанням пов’язане те, що Папа Римський заохочує отців синоду з обережністю інформувати ЗМІ про перебіг засідань.

З огляду на присутність єпископа Еммануеля Лафонта з Французької Гвіани особливу увагу приділили цій країні, яка на 90 відсотків складається з лісів Амазонії. Згадувалося, що з усієї Амазонії – це єдина країна, яка не здобула незалежності і до сьогодні залишається колонією. Більше того, як зазначив єпископ Лафонт, Франція до нині не визнала Декларацію ООН про права корінних народів. “Усе це спричиняє занепад місцевої культури та розчарування молодих поколінь", – додав французький єпископ-місіонер.