Незвичне проказування Богородичної молитви з Папою у в останню неділю квітня
  • Пон, 01/05/2017 - 13:36

Як і щонеділі, також і 30 квітня 2017 р., Папа Франциск очолив опівдні проказування молитви «Царице Неба», що у великодньому періоді заміняє молитву «Ангел Господній». Але цього разу він промовляв не з вікна Апостольського Палацу, але з площі Святого Петра, де брав участь у відкритті святкувань з нагоди 150-річчя Італійської Католицької Акції. Коли настала 12-та година, він звернувся до присутніх із деякими побажаннями, що стосувалися актуальних подій у світі.

«Дорогі брати й сестри, – сказав він. – Не перестають надходити драматичні повідомлення щодо ситуації у Венесуелі та про посилення сутичок, що спричинились до багатьох смертей, поранень та ув’язнень. Єднаючись з болем родичів загиблих, за яких запевняю свої заупокійні молитви, звертаюся з невідкладним закликом до уряду та всіх складових частин венесуельсього суспільства запобігти будь-яким подальшим формам насильства, шанувати права людини та шукати шляхом переговорів вирішення для важкої гуманітарної, суспільної, політичної та економічної криси, яка виснажує населення. Ввіряємо Пресвятій Діві Марії побажання миру, примирення та демократичності для цієї дорогої країни. І молімося за всі країни, які переживають труднощі, зокрема, у ці дні маю на увазі Македонську Республіку».

Далі Святіший Отець пригадав про те, що в суботу у Вероні, Італія, відбулася беатифікація блаженної Леопольдіни Нуде. «Зростаючи при Габсбурзькому дворі, спочатку у Флоренції, а згодом – у Відні, вона з дитинства відчувала сильне покликання до молитви й до служіння у сфері виховання», – зазначив він, додаючи: «Вона посвятилася Богові та, пройшовши через різний досвід, зуміла сформувати у Вероні нову чернечу спільноту під покровом Пресвятої Родини, яка до сьогодні є дієвою у Церкві. Єднаємося з їхньою радістю та вдячністю».

Крім того, Глава Католицької Церкви не оминув увагою того факту, що цього дня італійські католики відзначали день Католицького Університету. «Заохочую підтримувати цю важливу інституцію, яка й надалі робить вклад у формування молоді для покращення світу», – сказав Папа, та у світлі того, що «християнське формування ґрунтується на Божому слові», висловив підтримку ініціативі «Біблійна неділя» в Польщі, в рамках якої відбувалося прилюдне читання частин Святого Письма.

«І поширюю свої вітання на всіх паломників, які в цей час приєдналися до нас, щоб взяти участь в Марійській молитві», – сказав Святіший Отець, додаючи: «Спільно звернімося до нашої матері Марії. Особливим чином подякуймо Їй за Апостольську подорож до Єгипту, яку я щойно завершив. Прошу в Господа Бога благословення для всього дуже гостинного єгипетського народу, для влади і вірних, християн і мусульман, і нехай же Він дарує мир цій країні».