«Ніч свідків». Чергові ініціативи «Допомоги Церкві в потребі», присвячені переслідуваним
  • Суб, 10/03/2018 - 22:37

Після акції «Червоний Колізей», яка відбулася 24 лютого 2018 року в Римі, Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі» організовує інші заходи, присвячені переслідуваним християнам. «Ніч свідків» – таку назву має серія зустрічей молитви та свідчень, які від 12 до 19 березня відбуватимуться у Франції, Люксембурзі та Італії.

Це вже десятий випуск «Ночі свідків», учасниками якої є свідки високого рівня, які прибувають з країн, в яких християни стають жертвами переслідувань та серйозних порушень релігійної свободи. Протягом десятиріччя відбулися молитовні заходи у 29 містах, під час яких виступив 31 свідок, промовивши до 25 тисяч слухачів.

Цього року ініціатива розпочнеться 12 березня в Монпельє на півдні Франції, далі – Руан (14 березня), Ла-Рош-сюр-Іон (15 березня) та Париж (16 березня). До Люксембургу свідки переслідувань прибудуть 18 березня, а завершення молитовного марафону відбудеться 19 та 20 березня в храмі святого Людовіка Французького в Римі.

У центрі уваги під час молитовних вечорів будуть три країни, представлені відповідними свідками. Єпископ Рамон Кастро, Ординарій Куернаваки (Мексика), розповість про складне становище Церкви в цій країні, де від 1990 року були вбиті 55 священиків. Джерелом постійних загроз для Мексиканської Церкви є активна позиція щодо протидії незаконному обігові наркотиків та організованій злочинності.

Владика Кіріллос Сааман, коптський католицький єпископ Асьюта (Єгипет), представить стійкість коптів, які, незважаючи на численні теракти, залишаються на своїй землі, взявши на себе місію «піонерів миру». Врешті, о. Поль-Елі Шекнун, що належить до Місіонерського Братства святого Івана Павла ІІ, розповість свою неймовірну історію віри: навернувшись до християнства з ісламу, молодий священик сьогодні надає духовну підтримку іншим таким християнам в Алжирі.

Як підкреслює Алессандро Монтедуро, директор італійської філії «Допомоги Церкві в потребі», фундація вже понад 70 років не перестає присвячувати свою увагу переслідуваним християнам: «Вона й надалі знайомитиме світ з актуальними свідками Євангелія, які платять високу ціну за свою віру, аж до мучеництва. Завжди з тією самою метою: розірвати завісу байдужості».