Нічна піша проща для родин Львів-Страдч
  • Срд, 29/03/2017 - 13:57

Ввечері з 25 на 26 березня 2017 р.Б. відбулася 11-та нічна піша проща мігрантів та їх родин. Від Архикатедрального Собору Святого Юра вирушила піша проща до відпустового місця «Страдецька гора» у с. Страдч Яворівського району.

 В прощі взяло участь майже 300 осіб. Цьогоріч серед прочан було багато молоді. Учасники прибули з різних міст – зі Львова, з Дрогобича і Дрогобицького району, з Луцька, Івано-Франківська, навіть з Білої Церкви, та інших містечок і сіл.

 Розпочалася Проща ще у Соборі Св. Юра. Прочани помолилися Молебень до Обручника Йосифа. Очолив Богослужіння о. Тарас Фітьо – голова Комісії родини Львівської Архиєпархії, духівник прощі.

Далі, помолившись біля пам’ятника праведному митрополиту Андрею Шептицькому і отримавши символічне благословення Великого Митрополита, паломники вирушили у напрямку Страдчу.

 Супроводжувала ходу поліція не лише на авто, також поліцейські приєдналися до прочан і йшли разом з усіма, створюючи зручності і безпеку на дорозі.

По дорозі була велика зупинка  в с. Рясна-Руська, Яворівського району. Радо зустріли подорожніх в храмі св. Дмитрія настоятель о. Зіновій Курилець з о.Володимиром та парафіянами.  Разом молилися молебень до Богородиці. Потім гостинно запросили усіх на чай, каву і солодощі  в місцеву школу. Тут прочани поділилися на групи, спілкувалися, обговорювали уривок з Святого Письма, свої намірення на прощу.

Після короткого відпочинку і відновлення сил рушили далі. Йти було не легко, бо раптово почала різко мінятися погода: падав дощ, сніг і навіть град, намокло взуття і одяг. Проте, коли прийшли на святе місце – випогодилося, на радість усім паломникам.

О 6.00 год. – розпочалася Божественна літургія, яку провадив  о. Тарас, а всіх бажаючих сповідали отці зі Страдецького храму.

Після літургії всі разом ще молилися хресну дорогу по святій Страдецькій горі. Молилися до Матінки Божої у Страдецькій печерній церкві.  Замучені, але щасливі роз’їжджалися по домівках з наміром повернутися наступного року.

Ой , хто з вас терпить , хто журу має ,

Най в Страдче спішить , ласки благає

Ту Страдецьку Матір Божу ,

Ту Пречисту Квітку гожу ,–

Вона всіх там жде ,

Полекшу дає .

(Пісня до Матери Божої Страдецької).

Організатори пішої прощі – Комісія  родини Львівської Архиєпархії  разом з Референтурою у справах мігрантів та іммігрантів ЛА УГКЦ, зокрема п.Марія Гапук.

Фоторепортаж: Лілі Гуцол  Більше фото: Альбом