Нічні чування «Очима Христа» з владикою Володимиром
  • Втр, 27/03/2018 - 13:56

Саме так, очима Христа, намагались поглянути на Земне життя, Смерть та Воскресіння близько 150 молодих осіб, які взяли участь у молодіжних нічних чуваннях, котрі відбулись в ніч з 24 на 25 березня у Храмі Всіх Святих Українського Народу (м. Львів, вул. Симона Петлюри, 32).

Вперше більшість з цих юних християн взяли участь у Всеношній  молитві (Вечірня та Утрення), яку очолив Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, який радо відгукнувся на запрошення молоді взяти участь у даних чуваннях.

Звичайно, центром Нічних чувань стала Євхаристійна молитва – Божественна Літургія, яку очолив о. Миколай Білецький. Проте стержнем даних нічних чувань були три науки-роздуми:

  • І-ша – «Милосердя Очима Христа», протягом якої Преосвященний владика Володимир вів діалог з молоддю.
  • ІІ-га – «Смерть Очима Христа», яку виголосив о. Володимир Ольшанецький
  • ІІІ-тя – «Воскресіння очима Христа», з якою звернувся диякон Володимир Битюга.

Молитва ТЕЗЕ, праця в групах, незвичайний квест, майстер-клас, спільне чаювання з живим спілкуванням творили цю ніч по-особливому духовну та цікаву.

Зазначимо, що ініціатором та організатором даних молодіжних нічних чувань, під проводом настоятеля храму о. Володимира та диякона Юрія Кіндрацького, виступила молодіжна парафіяльна спільнота Марійська Дружина. Саме така молодь – активна, не диванна, за словами папи Франциска є надією та майбутнім Церкви.

Щиру подяку складаємо владиці Володимиру, диякону Володимиру, парафіяльним отцям та всій молоді, котра взяла участь в даних чуваннях. Зокрема слова подяки  засилаємо молодіжній спільноті Марійська Дружина.