Нігерія: християнські діти - мішень «Боко Харам»
  • Срд, 24/07/2013 - 23:45

Християнська спільнота північної Нігерії стривожена зростаючим феноменом викрадення дівчат, яких примушують прийняти іслам, - повідомляє агентство «Фідес» зі слів представників «Північної християнської асоціації Нігерії». Викрадених дівчат тримають в будинках емірів і радикальних релігійних лідерів, - деякі з них пов'язані з групою «Боко Харам». Асоціація повідомила вже про п'ять таких випадків, розслідування яких вона проводить на прохання сімей жертв. Поліція заявляє про своє безсилля перед цим феноменом. «Іноді нам здається, що вона з ними заодно», - пояснив Даніель Бабайі, секретар Північної християнської асоціації Нігерії.

Християни часто стають жертвами бойовиків «Боко Харам», мета яких - встановити ісламську державу. У ході цілої кампанії терору, яка триває вже кілька місяців, були здійснені напади на храми, вбито чимало християн. «Боко Харам» публічно заявила, що «викрадення християнських жінок - це частина нових зусиль, щоб завдати удару по християнах і змусити їх залишити Північ».

Одна з головних мішеней ісламських бойовиків - школи. На початку липня 40 осіб, в основному учні, були вбиті під час нападу на школу в одному із північнонігерійських штатів. Нещодавно ісламісти підпалили спальну кімнату дитячого інтернату під час сну, а тих, що спробували врятуватися розстріляли на місці. Термін «Боко Харам» означає «західне виховання - гріх», а лідер групи Абубакар Шекау публічно закликав до нападів на школи, які «виховують по-західному».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va