Нігерія: нові вбивства християн на Різдво
  • Чтв, 28/12/2017 - 17:33

Кочівники-мусульмани з народу фулані вчинили два криваві напади на нігерійських християн в штаті Кадуна в різдвяні дні, пише Christian Today.

Четверо людей було вбито і десять поранені в селищі Німдем напередодні Різдва. «Ми знову стали жертвою нічим не спровокованої жорстокої атаки всього за два дні до Різдва, - заявили в Народному союзі Південної Кадуни. - Ми не розуміємо, чому людей, які мирно зібралися в своєму рідному селі, щоб заспівати різдвяні колядки, розстрілюють без будь якої причини».

За словами пастора Гідеона Мутум, трагедія сталася під час міжконфесійних різдвяних зборів, які проходять в селищі вже багато років і під час яких місцеві жителі разом співають колядки та інші пісні, ставлять спектакль, беруть участь в біблійній вікторині, проповідують.

Друга атака сталася в тому ж районі - жертвами кочівників стали шість чоловік, серед яких і шестирічна дитина.

У бесіді з журналістами представник місцевої національної асамблеї Шеху Ніколас Гарба заявив: «Ці недавні напади суперечать будь-якій людській логіці, оскільки ніяких причин або приводів для атак немає. А той факт, що атаки відбулися напередодні Різдва, свідчить про повне презирство нападників до величі цього свята».

За даними християнських правозахисників, протягом 2017 року фулані здійснили понад сто нападів на християнські селища, вбивши понад двісті чоловік.