Нігерія: сімейні цінності покращують суспільство
  • Срд, 22/10/2014 - 18:13

«Відновлення сімейних цінностей в суспільстві є важливим чинником для привернення справедливості, рівності, миру й любові в Нігерії». Про це мовиться у зверненні учасників Пленарної Асамблеї нігерійського католицького Біблійного Апостоляту, що нещодавно відбулась у Кадуні, розглядаючи тему «Відновлення сімейних цінностей в Нігерії». У зверненні, підписаному архиєпископом Кадунської дієцезії Ндаґозо Матеєм та Фемі Адеоджо, координатором Біблійного католицького апостоляту, наголошується, що сім’я – це «наріжний камінь Церкви і суспільства».

У засіданнях брали участь представники усіх дев’яти дієцезій Нігерії, а під час дебатів, зокрема, звернено увагу на ризики, які виникають внаслідок того, що батьки жертвують своїми сімейними обов'язками задля професійної кар’єри, як також ризики, пов’язані з бідністю, відсутністю безпеки, торгівлею людьми та іншими суспільними лихами, які послаблюють сім'ю. Біблійний католицький апостолят Нігерії звертає увагу на відновлення катехизації серед сімей і включення предметів етики й моралі в шкільну програму, де вони відсутні.

На пленарному засіданні йшлося також про спільне вивчення Біблії в парафіях, створення «біблійних клубів» в школах; започаткування відповідних семінарів для подружніх пар, молоді та дітей, заохочуючи до спільної молитви в сім’ях та до сприяння сімейним цінностям у різних соціальних контекстах. «Якщо батьки і діти будуть ефективно відігравати свою роль у родині, – вказано у зверненні учасників Пленарної Асамблеї нігерійського католицького Біблійного Апостоляту, – втрачені сімейні цінності повернуться в центрі суспільного життя».