Нігерія: звільнено католицького священика, викраденого мусульманськими кочівниками
  • Пон, 03/10/2016 - 21:02

Католицький священик, викрадений 26 вересня в Нігерії кочівниками з народу фулані, вийшов на свободу, інформує blagovest-info.

Викрадачі вимагали за звільнення заручника 25 млн. найр ($ 80. 000), однак, як заявили в єпархії міста Аука, розташованого на південному сході країни, ніякого викупу при цьому сплачено не було.

«Ми дякуємо Богові за звільнення о. Еммануеля Діма, ректора вищої семінарії в Тансі », - заявив єпархіальний канцлер о. Френсіс Чідуме.

У свою чергу єпископ Аукі Паулінус Чуквуемека Езеокафор закликав керівництво штату Енугу федеральну владу забезпечити безпеку населення, яке піддається нападам з боку кочівників-фулані.

Кочівники влаштували 26 вересня засідку на дорозі з Нсукка в Онтішу, по якій їхали троє священиків. О. Дім був схоплений, а двом його супутникам - Джуду Чуквунеке і Джуду Езеокане - вдалося втекти. При цьому о. Чуквунеке отримав вогнепальні поранення в голову.

За інформацією нігерійських ЗМІ, нещодавно поліція заарештувала чотирьох фулані, яких підозрюють у викраденні і вбивстві ще одного католицького священика - Джона Адеі. Він був викрадений 24 квітня в штаті Бенуе. Родичі заплатили злочинцям викуп у розмірі 1,7 млн. найр (приблизно $ 5440), проте на той час священика вже не було в живих.