Нігерійські єпископи очолили марш проти насильства
  • Птн, 06/03/2020 - 10:39

Нігерійські єпископи очолили марш протесту проти насильства у своїй країні. «Ми втомилися чути від уряду, що угрупування «Боко Харам» зазнало поразки. Яка це перемога, якщо люди щодня гинуть від їхніх рук?» – виступив перед присутніми Архиєпископ Августин Акубезе. На його думку, саме слабка реакція уряду на напади щодня погіршує ситуацію. «Вони не захищають невинних, не переслідують терористів. Я не хочу вживати занадто виразних слів, тому назву це просто злом», – додав голова нігерійського єпископату.

Марш, який пройшов під проливним дощем вулицями Абуджі, був мирним. «Ми тут, щоб висловити невпевненість у завтрашньому дні та оплакувати наших друзів, яких жорстоко вбили терористи», – сказав Архиєпископ Акубезе. На його думку, західні журналісти не повинні мовчати з цього приводу. «Якби світові ЗМІ повідомляли про те, що відбувається в Нігерії, люди знали б, що наших братів тут щодня вбиває «Боко Харам». Ми хочемо привернути увагу світу до цієї проблеми», – додав він.

О. Себастьян Санні, який також брав участь у марші, заявив, що вражений тим, як швидко зруйнували країну. «Перш за все, ми молимось за вбитих, але також протестуємо проти дестабілізації країни, яка відбувається у зв’язку з діяльністю терористичних угрупувань», – сказав місіонер.

Останнім актом насильства над християнами було викрадення о. Давида Ечіода, який працює в духовній семінарії в Отукпо. Його викрали кілька озброєних чоловіків, коли повертався до свого помешкання після недільної Літургії, і відпустили за кількадесят годин.