Нігерійський єпископ відповів на ідеологічний вибрик ірландського президента: вбивства християн не є наслідком кліматичних змін
  • Втр, 14/06/2022 - 18:15

«Приписування насильства щодо нігерійських християн змінам клімату є помилковим і незрозумілим»,- наголосив єпископ єпархії Ондо. Єрарх таким чином відповів на слова ірландського президента, котрий сказав, що глобальне потепління є виною останнього теракту щодо християн.

5 червня 40 нігерійських католиків загинули під час нападу на храм св. Франциска Ксаверія в м. Ово, розташованому на півдні країни. В організації нападу державна влада підозрює ісламські групи. Однак, на думку президента Ірландії, не без впливу на трагедію залишаються… зміни клімату.

«Те, що до нападу дійшло в місці культу, гідне особливого засуду, так само як кожна спроба зробити цапа-відбувайла зі скотарських народів, які є головними жертвами змін клімату»,- написав у заяві від 7 червня Майкл Д. Хіґґінс.

На слова президента Ірландії відповів єпископ нігерійської єпархії, на території якої відбувся теракт. «Припускати чи пов’язувати жертв тероризму із наслідками кліматичних змін є не лише неправдою, але й розсипанням солі на рани усіх, хто потерпає в Нігерії через тероризм», - написав єпископ Джуд Айодежі Арогундаде.

«Жертви тероризму є іншою категорією, яку не можна порівнювати з нічим іншим. Для кожного, хто уважно стежить за перебігом подій в Нігерії впродовж останніх років, цілком зрозуміло, що проблеми тероризму, бандитизму і (…) різанини в Нігерії і регіоні Сахель, не мають нічого спільного із змінами клімату», - додав єрарх єпархії, в якій тривають переслідування з боку мусульман.