Нігерійський єпископ закликав християн захищатися від радикалів
  • Пон, 30/01/2017 - 18:42

Нігерійський єпископ закликав християн, що живуть під страхом нападів з боку ісламських радикалів зі скотарських племен фулани, озброюватися, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

«Кожному з нас, християн, слід захищатися від убивць, а якщо у тебе немає зброї, то "продай одіж свою та й купи меча" для самозахисту, як каже Ісус Христос згідно з Євангелієм від Луки, - сказав Даймонд Емуобор, єпископ Християнської асоціації Нігерії.

- Ми всі живі і співчуваючі люди, і ми не можемо миритися з тим, що наших побратимів ловлять і захоплюють зненацька, немов равликів, і вбивають тільки тому, що вони вірять в Ісуса Христа. Всіх нас не вбити, і ті з нас, хто залишився в живих, хай захищають себе і свої сім'ї».

Християн в цій країні давно вже жорстоко переслідують і вбивають групи різних ісламських радикалів - це бойовики з Боко Харам, а також скотарі племені фулани, від чиїх рук тільки в цьому році загинули багато десятків нігерійських християн. Наприклад, на початку січня, за повідомленням міжнародної християнської організації International Christian Concern (ICC), скотарі фулани вбили 10 осіб і зруйнували безліч будинків під час нападу на християнське село Квейін в штаті Адамава. Один з випадково вцілілих свідків нападу розповів: «Фулані увірвалися в село вночі близько 2-ої години. Вони напали раптово, вони гналися за нами і підпалювали наші будинки. Ми втікали, мені ледве вдалося врятуватися. Одному Богові відомо, що вони зробили з тими, кого захопили. Ми не знаємо, за що вони вбивають нас, що ми їм зробили».

Нігерійська армія веде боротьбу з бойовиками Боко Харам, найбільшою і сумнозвісною терористичною організацією, але при цьому урядові чиновники, за твердженнями активістів ICC, закривають очі на звірства радикалів з племені фулані, які теж вбивають християн за віру.

«Останні події - лише ще один приклад того, що уряд не може або не хоче забезпечити захист християнських громад в цьому регіоні, і мало що робить для придушення радикальних ісламських рухів, які несуть відповідальність за ці напади і вбивства, - заявив Даніель Харріс, керівник ICC з цього регіону. - Уряд все ще ухиляється від визнання бойовиків фулані тими, ким вони є насправді - а саме ісламськими терористами, і його пасивність ставить під загрозу свободу віросповідання і саме життя християн в цьому регіоні».

За підрахунками благодійної організації Aid to the Church in Need, в останні місяці 2016 року терористами племен фулані було по-звірячому вбито понад 800 християн і помірних мусульман, причому при цих нападах було знищено не менше 16 християнських храмів.

Єпископ Емуобор звинуватив ісламських фанатиків в розпалюванні «війни проти Господа» і висловив упевненість в тому, що їм ніколи не перемогти. Він також закликав президента країни Мохаммаду Бухарі докласти всіх зусиль для припинення вбивств нігерійських християн, особливо тих з них, хто проживає на півночі країни в зоні нападів фанатиків з племен фулані.