Нігерійський кардинал закликав мусульманських лідерів засудити дії терористів з "Боко харам"
  • Срд, 09/10/2013 - 18:20

Після недавнього нападу терористичного ісламістського угруповання «Боко Харам» на християн в Нігерії кардинал Джон Онаійєкан (John Onaiyeken) звернувся до ісламських лідерів із закликом виступити проти насильства.

«Глави мусульманських громад, які згодні з Папою, не повинні при цьому мовчати і просто думати, що Понтифік сказав хороші слова, - заявив нігерійський прелат. - Вони повинні донести це до тих, кого вони очолюють, адже в цьому полягає обов'язок будь-якого релігійного лідера».

Нагадаємо, 29 вересня Папа Римський Франциск звершив св.Літургію за жертв атаки на християнську церкву в Пакистані, і, виступивши перед кількома тисячами людей, заявив, що ті, хто вчинив цю атаку, зробили невірний вибір, схилившись у бік ненависті і війни.

Кардинал Джон Онаійекан зазначив, що протягом всієї історії між християнами і мусульманами часто виникали конфлікти. Християнський світ поставив перед собою завдання покласти край насильству, і мусульмани повинні зробити те ж саме, сказав єрарх.

Кардинал також додав, що останнім часом у миротворчій діяльності політиків практично відсутня «духовна сторона».

«Якби світова спільнота надавала більшу підтримку релігійним лідерам у їх прагненні домовитися з противниками мирним шляхом, то, думаю, конфлікти, де б вони не виникали, вирішувалися б простіше», - сказав він.

За матеріалами www.sedmitza.ru