«Ніхто не має права вирішувати нашу долю поза Україною», - преосвященний владика Венедикт
  • Срд, 19/02/2014 - 23:18

19 лютого 2014 на львівському євромайдані священнослужителі різних християнських конфесій відслужили Богослужіння за український народ. Участь в молитві також взяв Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський.

По завершенні Молебню до Пресвятої Богородиці зі своїм словом до громади звернувся владика Венедикт у якому вказав, що кожен з нас є в тій чи іншій мірі відповідальні за ситуацію, що сьогодні склалась в нашій державі:

«Ніхто не має права вирішувати нашу долю поза Україною – говорить єпископ, – Будь-який наш сусід, чи він є до нас прихильний чи ні. Але ми самі маємо відчути відповідальність. Відчути відповідальність кожен на своєму місці».

«Ми дуже хочемо зміни Президента, уряду, Верховної Ради, - продовжив владика, – але бачимо, як мало змінюємося ми самі, як ми допускаємо в своєму житті багато нечесності, неправдивості, гріховності».

Далі проповідник застановився над питанням чому Господь зсилає на наш народ таке довге і важке протистояння, допускає до невинних смертей і говорить такі слова: «Бог так вказує нам з однієї сторони, що ми самі маємо прикладати зусилля і старання перебирати владу мирно без будь-яких погромів». І цим самим застеріг від застосування сили та насилля, пригадавши, що зло завжди породжує зло.

Насамкінець архиєрей закликав зберігати мир, спокій і надію на Господа та запевнив,що Всевишній допоможе нам: «Бог довірив нам Україну. Бог вірить і довіряє нам. Будьмо відкриті на цю довіру до Бога і Бог нам допоможе!Бог нам в допомогу!». Такими словами завершив свій виступ Єпископ-помічник Львівський.

По завершенні Молебню до Пресвятої Богородиці священнослужителі звершили панахиду за невинно убієнних впродовж конфлікту та виконали спільно з громадою молитовний гімн України, а згодом і національний.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua