Німці організовують прощальний концерт для Папи
  • Втр, 19/02/2013 - 14:19

Ініціатива «Deutschald pro Papa» (Німці для Папи) готує духовну подяку і концерт на закінчення Понтифікату Бенедикта XVI.

Цей задум організують 2 березня в базиліці Матері Божої в Ратизбоні, він «має виразити зв’язок між вірою і терпінням», – зазначив брат Папи, о. Георг Ратцінгер. Про це повідомив німецькій католицькій агенції «KNA» єпископ Ратизбону Рудольф Фодерхользер. У музичну програму, що міститиме арії і хорали на Великий Піст, будуть вплетені фрагменти послання Святішого Отця. Короткі промови виголосять єпископ Фодерхользер та Міхаель Хеземанн, видавець книжки о. Г.Ратцінгера «Мій брат, Папа».

Консервативне товариство ініціатива «Deutschald pro Papa» окреслює себе як «спільнота, що збирає всіх католиків Німеччини, вірних Папі», завданням якої є «повернення єдності Католицької Церкви в Німеччині».

Агенція «KNA» нагадує, що в минулому, коли вибухнув скандал із витоком конфіденційної інформації з Ватикану, товариство організувало акцію відправлення поштових карток до Бенедикта XVI із виразами підтримки для нього. До того ж вони неодноразово збирали віче солідарності з Папою, прагнучи показати, що «в Німеччині є багато католиків, які вірні своєму Папі та Церкві».

За матеріалами wiara.pl