Німці їдуть до Риму. Вони хочуть Європейського Синоду – за зразком Амазонського
  • Нед, 21/06/2020 - 16:40

Президія Синодальної дороги хоче поїхати до Риму, щоб обговорити з Папою Франциском концепцію європейського регіонального Синоду Єпископів. Йдеться про спробу просунути на континентальному рівні низку модерністських постулатів, серед яких свячення жінок.

Кілька тижнів тому про плани перенести положення німецької Синодальної дороги на форум всієї Католицької Церкви в Європі розповів голова Конференції єпископату Німеччини єпископ Георг Батцінг. Тепер питання уточнив його заступник, віцеголова єпископату єпископ Франц-Йозеф Боде з Оснабрюка. – Ми маємо намір поїхати як президія Синодальної дороги до Риму, щоб поговорити з Папою і деякими членами Курії», – сказав єрарх в інтерв'ю кельнському журналу «Frau und Mutter».

Спочатку ініціатива мала здійснюватися раніше, але епідемія Covid-19 змусила змінити наміри. Як сказав Боде, він особисто хотів би розповісти Папі та куріялістам про форум Синодальної дороги, присвячений жіночим питанням; цей форум випрацьовує основи для постулату щодо висвячення жінок на дияконів та священників.

– Якщо хочемо чогось досягти разом, мусимо під час Синодальної дороги мати посилання на Рим, – сказав він. – Я підтримую європейський регіональний синод, такий як Амазонський Синод, – додав він. Єпископ наголосив, що, на його думку, дискусія щодо священичих свячень жінок «є незакінчена». За словами Боде, догмати Церкви неодноразово «підлягали розвитку». Подібним тоном з цього приводу висловився лише кілька днів тому також єпископ Батцінг.