Німеччина: францисканці провінції св. Єлизавети обрали провінціалом декларованого гомосексуаліста
  • Птн, 17/06/2022 - 16:18

Німецькі францисканці з провінції св. Єлизавети, що налічує 300 монахів, обрали нового провінціала. Ним став о. Маркус Фурман, декларований гомосексуаліст.

Кілька тижнів тому о. Фурман офіційно повідомив, що є гомосексуалістом. В інтерв’ю для «MK-online» він заявив, що зробив це тому, що хотів показати, що «будучи геєм, він також є частиною Церкви». Він додав, що на його «coming out» добре відреагували його співбрати і від того часу отримав від них багато слів підтримки.

В іншій частині інтерв’ю о. Фурман сказав, що «є прихильником відкритості Церкви для світу». «Я проти целібату в житті священників і підтримую свячення жінок на священників», - додав монах. На його думку, в Церкві наступають великі зміни, і він разом зі своїм орденом хоче їх формувати та пришвидшити.

Нагадаємо, що в 2005 році Церква підтвердила, що не слід допускати до священства гомосексуальних осіб. «Церква, глибоко поважаючи осіб, котрих стосується ця проблема, не може допускати до семінарій та до свячень осіб, які практикують гомосексуалізм, висловлюють глибоко закорінені гомосексуальні тенденції чи підтримують так звану гомосексуальну культуру», - йдеться у ватиканській інструкції.