Німеччина: Глава єпископату закликав своїх колег серйозно змінитися
  • Срд, 22/09/2021 - 17:07

Президент Єпископату Німеччини єпископ Георг Бетцінг закликав своїх колег до радикальної зміни розуміння пастирського служіння. Він різко розкритикував їхнє попереднє ставлення.

У проповіді під час ранкової Меси 21 вересня 2021 р., відкриваючи осіннє пленарне засідання єрархів у Фульді, єпископ Лімбурга наголосив, що непроста дискусія щодо реформ, які зараз розпочинаються, вимагає "духу і мужності для змін". "Змінітеся! Думайте по -іншому! Насправді, це набагато більше, ніж просто деяка адаптація та продовження діяльності", - сказав Бетцінг.

Без справжнього навернення не буде справедливого вирішення кризи зловживань та драматичного відходу вірних від Церкви,- сказав голова єпископату та співголова Синодального шляху Католицької Церкви в Німеччині. За його словами, для людей у ​​демократичному суспільстві поведінка єпископів стала причиною відмовитися від місії спасіння, запропонованої Церквою, як зарозумілої та настирливої, а у світлі сексуальних злочинів - "застарілої". Самі єпископи несуть відповідальність за те, що люди перестали розуміти їх проповідь, - каже Бетцінг.

Глава єпископату нагадав, що ієрархи є "наступниками деяких великих грішників, яких Господь покликав до апостольства". Лише тоді, коли відмовимось від «безбожного і грішного», зможемо оправдати своє покликання до єпископського служіння, - зазначив 60-річний єрарх.