Німеччина: єпископи проти одностатевих «шлюбів»
  • Чтв, 13/07/2017 - 10:36

Німецькі єпископи виступають проти так званих одностатевих «шлюбних союзів». Архиєпископ Хайнер Кох, голова комісії з питань шлюбу і сім'ї нагадав в інтерв'ю берлінського телебаченню "RBB" рішучу позицію єпископату країни з цього питання. На думку ієрарха визнання одностатевих шлюбних союзів було б "припиненням довгої традиції" і якісним поштовхом їх підміни.

Архиєпископ Кох сказав, що німецькі єпископи сприймають шлюб як союз між чоловіком і жінкою, укладений на все життя і який відкритий на передачу потомства. Це "повністю відповідає баченню шлюбного союзу, яке мали автори німецької конституції". Міцний зв'язок, укладений на вірності між чоловіком і жінкою, являється "цінним простором для виховання дітей", вважають німецькі ієрархи. Згідно з ними, захист шлюбу знайшов свій запис в Конституції країни саме через важливість цієї форми життя суспільства.

Архиєпископ Кох підкреслив, що відмінність між шлюбним союзом і одностатевими спілками не є виразом гомофобіі, але виявом різноманітності норм життя.

Ян Мойсик