Німеччина: Єпископи розділилися щодо “оновлення” сексуальної моралі. Революція тимчасово призупинена
  • Втр, 04/10/2022 - 18:11

67 католицьких єпископів у Німеччині не змогли вирішити суперечку щодо питання сексуальної моралі. “Ми погоджуємося, що в нас є розбіжності”, — сказав єпископ Ґеорґ Бетцінґ, очільник Єпископської конференції Німеччини, у четвер наприкінці осіннього пленарного засідання у Фульді. Він зазначив, що розбіжності “допустимі без розпаду нас як спільноти”.

Проект спірної реформи «Синодальний Шлях» Церкви у Німеччині має стати предметом подальших обговорень у середині листопада під час візиту єпископів ad limina до Ватикану. “Ми хочемо, щоб Синодальний Шлях досяг успішної мети”, — наголосив єпископ Лімбурга. "Ми їдемо до Рима, щоб нарешті з перших вуст почути, які справжні застереження у цьому питанні", – додав він.

З 2019 року єпископи та вірні дискутують у рамках німецького «Синодального Шляху», зокрема про більший розподіл влади у Церкві, більшу участь мирян, доступ жінок до церковного служіння і нову сексуальну мораль. “Це не особливий німецький шлях. Ці питання присутні скрізь по світу», – наголосив Бетцінґ.

Деякі єпископи завадили ухваленню програмного документа про “оновлення” католицької сексуальної моралі на останній синодальній асамблеї три тижні тому у Франкфурті-на-Майні. Особливо єпископу Бетцінґу вдалося запобігти повному провалу франкфуртської «синодальної дороги», але орієнтована на реформи більшість і консервативна меншість продовжують протистояти одна одній. Рим також неодноразово висловлював критику щодо проекту реформ.