Німеччина: єпископи закликали прийняти більше біженців з Сирії
  • Нед, 29/09/2013 - 20:07

Конференція католицьких єпископів ФРН звернулася до уряду країни із закликом прийняти якомога більше біженців з Сирії.

"Ми вважаємо, що можемо прийняти більше біженців", − заявив голова комісії «Справедливість і Мир», єпископ Стефан Аккерман. Він нагадав, що до цього часу ФРН прийняла п'ять тисяч біженців з Сирії − "рівно стільки, скільки кожен день виїжджають з Сирії".

Голова комісії з пастирського піклування про біженців та мігрантів німецького єпископату, єпископ Норберт Трелла, нагадав уряду Німеччини, що деякі європейські країни, які володіють набагато меншими ресурсами для допомоги біженцям, вже прийняли набагато більше сирійців, і привів у приклад Швецію.

Крім того, німецькі єпископи звернулися до міжнародного співтовариства якомога швидше домогтися припинення вогню в Сирії, щоб перейти до мирних переговорів.

Нагадавши, що Католицька Церква рішуче і однозначно виступає проти зовнішнього військового втручання в сирійський конфлікт, німецькі єпископи заявили, що відчувають "розчарування і навіть сором" з приводу нездатності міжнародного співтовариства прийняти конкретні кроки з припинення вбивств в Сирії.

Щоб посилити вплив ФРН в миротворчий процес у цій країні, єпископи закликали німецький уряд приєднатися до процесу хімічного роззброєння в Сирії.

За матеріалами procatholic.ru