Німеччина вводить свідоцтво про народження для "третьої статі"
  • Срд, 21/08/2013 - 00:22

Німеччина стала першою європейською країною, в якій з'явиться свідоцтво про народження, в якому в графі "стать" може стояти прочерк. Влада вирішила дозволити батькам новонароджених залишати графу порожньою. Щоправда, лише в тому випадку, якщо медики не зможуть ним з упевненістю сказати, якої статі їхній малюк, повідомляє Focus.

Відповідний закон розроблено не на догоду батькам, у яких замість довгоочікуваної дівчинки народився хлопчик чи навпаки, а з турботи про тих дітей, які народилися гермафродитами, уточнює Russia Today. При цьому підкреслюється, що оформити свідоцтво про народження для "третьої статі" - це право, а не обов'язок, яке надається батькам малюків з аномаліями.

Оформляти свідоцтва нового типу почнуть з 1 листопада. При цьому поки не прийнятий закон, який дозволив би вказати "третю стать" в документі, що засвідчує особистість дорослого німця. Крім того, буде потрібна також реформа сімейного законодавства: поки в Німеччині шлюб розуміють як союз чоловіка і жінки, а узаконення гомосексуальних відносин можливе тільки під виглядом "громадянського партнерства". Існування людей "третьої статі" законом поки не передбачено.

Німеччина - не перша держава, яка наважилася видавати нетрадиційні свідоцтва про народження. Піонером у цьому напрямку була Австралія, де "третю стать" узаконили з 2011 року. Прикладу країни-континенту послідувала Нова Зеландія. Не виключено, що слідом за Німеччиною зробити крок назустріч дітям-гермафродитам та їх батькам вирішать і інші європейські країни.

За матеріалами www.newsru.com