Німецька єпархія скорочує кількість своїх парафій на 80%
  • Срд, 07/03/2018 - 15:25

Трієрська римо-католицька єпархія (Німеччина) оголосила, що вона вдається до серйозної реорганізації своєї структури скоротивши кількість своїх парафій з 172 до всього 35, повідомляє Catholic Herald.

Єпископ Трієру Стефан Акерманн заявив, що реорганізацію буде довершено до 2020 року. В результаті цієї організації кожна з парафій отримає одного священика та одного двох волонтерів, які допомагатимуть йому в душпастирській праці. На думку Трієрського архиєрея парафії – це минуле, тому Церква має вдатися до пошуку нових моделей та посилення систем, що функціонують на мережевому принципі.

Церква в німецькомовних країнах стикається з проблемою обслуговування і функціонування своїх парафій. Так у 2012 році Берлінська Архиєпархія заявила, що вона скасовує 105 своїх парафій, об’єднуючи їх у 35 «душпастирських округів». Так само і Віденська Архиєпархія об’єднала своїх 660 парафій у 150 «душпастирських округів».

Одне з найдраматичніших скорень кількості парафій відбулось у Архиєпархії Люксембургу де 274 парафії було скорочено до 33, а Архиєпархія Утрехту (Нідерланди) планує скоротити 326 парафій лише до 48 «душпастирських округів».