Німецьке видання: Чаплін закликає до священної війни
  • Нед, 09/08/2015 - 14:34

Німецьке видання «Der Spiegel» розмістило на своїх сторінках статтю, у якій характеризують голову синодального відділу з питань зв’язків церкви і суспільства Московського патріархату прот. Всєволода Чапліна, як людину, яка присутня у всіх російських ЗМІ та провідника радикальних ідей. Також видання наголошує на тісних стосунках прот. Чапліна з Кремлем.

Як ідеальну суспільно-політичну систему прот. Чаплін бачить соціалізм радянського зразка, але плюс православ’я. Також Чаплін покладає надії на Путіна, який має звільнити Росію від західного впливу, оскільки, на думку високого функціонера Московського патріархату, західний гуманізм – предтеча релігії Антихриста.

Чаплін висловив радість з того приводу, що, на його думку, скоро розгорнеться світова війна, яка покладе край суспільству споживацтва й історична місія Путіна у цьому, щоб Росія була місцем в якому Бог втручається в хід історії, щоб дати світові нове майбутнє. Чаплін демонізує Захід і радіє зачистці війною, з якої Росія має вийти домінуючою силою.