Німецькі християни проти самогубства при лікарському сприянні
  • Чтв, 16/07/2015 - 16:43

Тверде «ні» легалізації самогубства при лікарському сприянні сказали Католицька і Євангельська Церкви Німеччини. Вони виклали свою позицію у спільній декларації у зв'язку з дискусією в Бундестазі по чотирьох законопроектах про кінець життя і можливості законодавчого врегулювання самогубства при лікарському сприянні.

«Ми повинні зробити все, щоб в нашій країні самогубство не стало буденним фактом», - заявляють кардинал Райнхардт Маркс і єпископ Хайнріх Бедфорд-Штром, які підписали декларацію. Одночасно з цим підкреслюється необхідність розвитку мережі хоспісів та паліативного догляду. «Суспільство і особливо наші політики, - заявляють предстоятелі християнських Церков, - покликані захищати життя при всій його слабкості та вразливості, сприяючи створенню умов для належного медичного обслуговування людини, в тому числі в кінці життя».

Монс. Петер Неер, президент німецької «Карітас», заявив, що необхідно чітке законодавство, яке перешкоджає своєрідному бізнесу, сформованому навколо питання про самогубство при лікарському сприянні, в той час як термінальні хворі потребують хорошого догляду і людської турботи. «Життя хворих, інвалідів та престарілих повинно завжди вважатися священним і недоторканим», - заявив у свою чергу архієпископ Бамберга Людвіг Шик.