Німецькі єпископи присвятили 2018 рік подружжю
  • Втр, 02/01/2018 - 18:12

«Разом назавжди. На дорозі сакраментального подружжя», – саме цій темі були присвяченні заходи, що відбулися в німецьких дієцезіях та парафіях з нагоди свята Пресвятої Родини, що відзначалося в неділю, 31 грудня 2017 року. Але ця тема супроводжуватиме душпастирську діяльність Церкви в Німеччині протягом всього 2018 року.

Відповідаючи на заклик Папи Франциска, вміщений в Апостольському напоумленні «Amoris laetitia», якомога більше залучати християнську громаду в супровід наречених та подружніх пар, Єпископська Конференція Німеччини приготувала посібник із згаданою назвою, який пропонує деякі «думки, спонуки та пропозиції», висвітлюючи, зокрема, досвід вже впроваджуваних в життя ініціатив. Крім того, у ньому можна знайти матеріали, які допоможуть зрозуміти, чим є християнське подружжя, організовувати та проводити молитви та заходи, присвячені темі подружжя.

У передмові до посібника Берлінський архиєпископ Гайнер Кох, який очолює комісію єпископату в справах подружжя та сім’ї, зазначив, що минулорічна дискусія навколо теми поширення цивільного подружжя на одностатеві пари показала, що «чимало людей не розуміють нашого поняття християнського подружжя». Це й спонукало опрацювати та запропонувати матеріали, які, починаючи від парафій, спонукають вірних задуматися на темою, яку в наш час не можна вважати чимось само собою зрозумілим.

Ієрарх також зазначає, що серед труднощів нашого часу є зберегти непохитним зв’язок між навчанням Церкви та практикою. З цією метою вже віддавна пропонується організовувати приготування до подружжя таким чином, аби його форма та зміст відповідали викликам суспільства, що змінюється, дбаючи про те, щоб виходити назустріч людям у їхніх відповідних життєвих ситуаціях.