Німецькі єпископи проситимуть у Папи дияконату для жінок. Це приготування до священства
  • Срд, 16/11/2022 - 10:49

Під час візиту ad limina Apostolorum до Риму німецькі єпископи мають намір отримати схвалення Папою Франциском ідеї запровадження дияконату жінок. За словами єрархів з-за Одеру, суспільні зміни у світі показали, що необхідно підготувати абсолютно нове місце для жінки в Церкві, таке, яке буде більш адекватне її соціальному статусу.

На думку німців, протипоказань для уділення сакраментального дияконату жінкам немає; вони вважають, що така зміна допоможе Церкві краще увійти в нові часи.

У Католицькій Церкві в Німеччині на “Синодальному Шляху” було висунуто постулат про глибокі зміни ролі жінки в Церкві. За словами німців, немає жодних перешкод для допуску їх до таїнства свячень. Вони також, на думку німців, повинні могти проповідувати, зрештою, так само, як і те, що миряни-чоловіки повинні могти це робити. Єрархи посилаються на документи Синоду про Синодальність.

В опублікованому Секретаріатом Синоду континентальному документі зазначено, що нібито в усьому світі очікуються глибокі зміни у Церкві щодо жінок. Зокрема, такі аргументи наводить єпископ Франц-Йозеф Боде, заступник глави Конференції Єпископату Німеччини й один із провідних прихильників змін у Церкві. За словами єп. Боде, дияконат жінок – це лише перший крок. Як він пояснив в інтерв’ю ЗМІ, яке цитує портал Katholisch.de, йдеться про те, щоб підготувати ґрунт для запровадження священства жінок у Церкві.