Німецькі єпископи проти військової інтервенції в Сирії
  • Чтв, 29/08/2013 - 14:37

Єпископи Німеччини виступають проти військового втручання в Сирії. У цій справі висловився Архиєпископ Людвіг Шик, голова комісії у справах міжнародних відносин у німецькому єпископаті, а також єпископ Стефан Аккерманн, голова комісії «Justitia et Pax». На їхню думку, військова інтервенція не поверне мир у цій країні.
Висловлювання єпископів з'явилися після того, як уряд Ангели Меркель підтримав військову інтервенцію США, Великобританії та Франції. В ефірі радіо Кельна «Domradio» єпископ Стефан Аккерманн сказав, що «за інформацією експертів, військова інтервенція в цей момент не зменшила б місцевої злочинності. А йдеться насамперед про те, щоб звести до мінімуму насильство і прокласти шлях до політичного вирішення і перемовин», – сказав єпископ Аккерманн.
Голова комісії «Justitia et Pax» в німецькому єпископаті назвав застосування хімічної зброї порушенням міжнародного права і злочином, за який винуватці мають бути покарані.
Схоже висловився раніше Архиєпископ Людвіг Шик, голова комісії з міжнародних відносин у німецькому єпископаті. На його думку, військова інтервенція мала би мати чітку перспективу успіху.
Також Маттіас Вогт з Міжнародної місіонерської роботи «Missio» звернув увагу на той факт, що військова інтервенція Заходу призвела б до загострення громадянської війни. «Християни в Сирії бояться, що там поглибиться хаос і злочинність», застеріг в ефірі «Domradio» Маттіас Вогт.
За матеріалами: pl.radiovaticana.va