Німецькі католики хочуть поставити в Берліні пам'ятник Папі Бенедикту XVI
  • Срд, 29/05/2013 - 20:25

 Як заявили депутати бундестагу від партій ХДС / ХСС, вони хочуть увічнити заслуги людини, яка ще недавно була главою Католицької Церкви.

Німецькі християнські демократи ухвалили рішення про зведення в центрі Берліна пам'ятника колишньому главі Католицької Церкви, Папі Римському Бенедикту XVI, який пішов у відставку на початку нинішнього року, передає у вівторок, 28 травня, інформаційне агентство afpd.

Як заявили депутат бундестагу, представник Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Франк Штеффель (Frank Steffel) і представник баварського Християнсько-соціального союзу (ХСС) Штефан Майер (Stephan Mayer), таким чином їхні політичні партії хочуть увічнити заслуги людини, яка багато зробила для католиків і Католицької Церкви.

 

Кардинал Йозеф Алоїз Ратцінґер (Joseph Alois Ratzinger), обраний Папою в квітні 2005 року, став першим римським Папою німецького походження за останні майже тисячу років. У лютому 2013 року він зрікся престолу через похилий вік і стан здоров'я.

Франк Штеффель та Штефан Майер нагадали про візит Бенедикта XVI до німецької столиці, який  відбувся у вересні 2011 року, про чудову промову, з якою Папа виступив у парламенті Німеччини, а також про Літургію,  що "спонукає до дії",  відправлену  ним на Олімпійському стадіоні в Берліні.

За матеріалами www.sedmitza.ru