Німецькі католики молитимуться за переслідуваних братів і сестер у вірі
  • Нед, 25/12/2016 - 14:43

У понеділок, 26 грудня 2016 р., в день літургійного спомину святого первомученика Стефана згідно з календарем Церкви латинського обряду, німецькі католики проведуть «День молитви за переслідуваних та утиснених християн». Цього дня під час богослужінь вірні єднатимуться з братами і сестрами у вірі, що стають жертвами насильства та суспільного виключення.

У 2016 році особлива думка звернена до християн у Саудівській Аравії, які змушені жити своєю вірою приховано. Секретаріат Єпископської Конференції Німеччини приготував необхідні візуальні матеріали для розміщення на парафіяльних дошках оголошень, пояснюючи велику церковну цінність солідарності з переслідуваними співбратами.

Під час спеціальної прес-конференції на початку грудня, голова Комісії міжнародних стосунків німецького єпископату разом з Апостольським Вікарієм Південної Аравії представили німецькому суспільству становище християн на аравійському півострові. «День молитви і солідарності переслідуваними й утисненими християнами наших днів» був встановлений Єпископською Конференцією Німеччини 2003 року.