Німецький єпископ про Україну: «Ця країна належить до Європи!»
  • Суб, 23/09/2017 - 10:57

«Ця країна належить до Європи!» – так сказав про Україну архієпископ Гейнер Кох, який перебував у нас із 5-денним візитом у середині вересня. Митрополит Берліна в німецькому єпископаті відповідає за  благодійний фонд «Renovabis», завдання якого – допомагати католикам у Центральній і Східній Європі. Також архієпископ виступив перед членами Синоду Української Греко-Католицької Церкви, що відбувся 3–12 вересня у Львові.

«Як Церква, ми будемо наполягати на конкретних кроках, – так відповів архієпископ Кох, коли його запитали про членство України в Європейському Союзі. – Необхідно сприяти тому, щоб ця війна не була забута. І ми мусимо чітко сказати: ця країна належить до Європи!» За словами німецького єпископа, «Renovabis» активно підтримуватиме душпастирство, благодійність та освіту в Україні.

Протягом п'яти днів архієпископ Кох, очільник «Renovabis» отець Хрістіан Гартл і віце-президент Бундестагу Йоганес Зінґгаммер відвідували Україну. Архієпископ визнав, що найбільше враження на нього справила зустріч із людьми, які пережили революцію на Майдані 2013 року. «Я зрозумів, що вони вмирали за Європу», – сказав він.