Німецький єпископ Водергольцер протестує проти відкладення дебатів щодо ґендерної ідеології
  • Чтв, 13/01/2022 - 13:47

Німецький єпископ Рудольф Водергольцер із Реґенсбурга у відкритому листі до Президії Німецького Синодального Шляху, опублікованому 11 січня 2022 року, розкритикував президію за відкладення дебатів щодо “ґендерно нейтральної мови”, запровадженої в синодальних документах. Єрарх наголошує, що використання “ґендерно нейтральної мови” у синодальних документах виражає “безсумнівне заангажування в ґендерну ідеологію”.

Реґенсбурзький єпископ Водергольцер вимагає порушити питання мови, яка використовується, під час наступної Синодальної асамблеї, запланованої на 3 лютого. Він зазначив, що через відкладення дебатів з цього приводу президія “вкотре проігнорувала побажання членів Синоду”.

Президія Німецького Синодального Шляху повідомила про відкладення дебатів до появи робочого проекту документу щодо транс- та інтерсексуальних осіб у Церкві.
Консервативний єпископ із Реґенсбурга вважає, що немає потреби чекати такого документа і можна раніше обговорювати вже введену до церковних документів ґендерну термінологію. Він додав, що є багато досліджень на тему використання “ґендерно нейтральної мови”.

У комюніке, доданому до листа Водергольцера, єпархія Реґенсбурга вказала, що необхідно терміново вирішити проблему використання хоча б абревіатур на кшталт “ЛГБТ+”, що належить до численних так званих культурних статей, які використовуються в церковних документах. Тому що це свідчить про заангажованість Церкви в “ґендерну ідеологію” і тим самим про “заперечення антропології, заснованої на Біблії”.

Єпископат не прокоментував лист, зазначивши, що ніколи не коментує відкриті листи.

Єпископ Водергольцер, один із найзапекліших критиків “Синодального Шляху”, запустив власний сайт, на якому розміщує контрпропозиції до офіційних текстів Німецького Синодального Шляху.

Німецька Церква хоче подолати кризу зловживань і відходу людей від релігійних практик, серед іншого, лібералізуючи моральне вчення.