Німецький журналіст Петер Зеєвальд: «Дитинство Ісуса» - остання книга Папи Бенедикта ХVІ
  • Нед, 17/02/2013 - 20:14

Німецький журналіст Петер Зеєвальд, який два роки тому видав книгу своїх розмов з Папою Бенедиктом ХVІ під назвою «Світло світу», написав статтю для німецького видання «Focus», у якій твердить, що під час своїх   зустрічей з  Папою він зауважив, що останній рік Папа виглядав дуже змученим.

Їхня остання зустріч відбулася два з половиною місяці тому у Ватикані. На запитання пана Зеєвальда про те, що Церква ще може очікувати від його Понтифікату, Бенедикт ХVІ несподівано для журналіста відповів: «Від мене більше нема чого очікувати. Я вже старий і не маю більше сил. Думаю, що я вже своє зробив».

Німецький журналіст також твердить, що ніколи до останньої зустрічі не бачив Папу таким слабким і немічним. У розмові з Папою також йшлося про його трилогію «Ісус з Назарету». Святіший Отець наголосив, що цілий проект коштував йому великих зусиль та що «Дитинство Ісуса», ймовірно, є його останньою книгою.

Раніше, у липні, пан Зеєвальд відвідав Папу в папській літній резиденції Кастель Ґандольфо. Німецький журналіст твердить, що тоді Папа виглядав набагато краще. Тоді ще тривали розмови про «Vatileaks» і хоча вся ця афера була неприємністю для Святішого Отця, журналіст твердить, що вона не мала впливу ні на стан здоров’я Папи, ні на рішення про відставку.

За матеріалами http://www.bitno.net