Німецькі єпископи з нагоди 50-річчя ІІ Ватиканського Собору
  • Пон, 01/10/2012 - 00:00

«ІІ Ватиканський Собор і далі є орієнтиром на шляху Церкви, тому запрошуємо всіх на спільне святкування цього прекрасного ювілею його початку» - сказав Архиєпископ Роберт Цоліч, закриваючи осінню пленарну сесію німецького єпископату у Фульді. Головним документом на закінчення засідань є лист єпископів з нагоди 50-річчя скликання ІІ Ватиканського Собору.

 

У ювілейному листі єпископи пригадують про роль конкретних соборних документів, пояснюють зміни, які стались у відправі Літургії та розуміння Церкви у сучасному світі.

 

Ініціативи щодо святкування соборних подій німецького єпископату можна знайти на спеціально створеній сторінці «Соборового Календаря» (www.konzilskalender.de), яка містить перелік урочистостей і наукових конференцій із цієї тематики на території всіх німецьких єпархій.

 

Співпраця із ЗМІ стала однією з головних тем осінньої сесії. Єпископи також запустили офіційний інтернет портал Католицької Церкви у Німеччині (www.katholisch.de).

 

Найбільше зацікавлення громадськості викликало обговорення теми можливості уділення Таїнств розлученим особам, які вступили в поновний подружній зв'язок. Архиєпископ анонсував нововведення у підході і душпастирстві до таких осіб, але не розповів, у чому саме вони полягатимуть. З цією метою єпископат скликав спеціальну робочу групу, для вирішення богословських аспектів якої запланована поїздка до Риму.    

 

За матеріалами: radiovaticana.va