Німецьких католиків "зворушила" звістка про зречення Папи Римського
  • Пон, 11/02/2013 - 15:40

Німецьких католиків "зворушила" звістка про зречення Папи Римського Бенедикта XVI від престолу. Про це в рамках регулярної прес-конференції повідомив представник німецького уряду Штефан Зайберт.

 

"Такі звістки не можуть не зворушити до глибини душі християн і католиків Німеччини", - зазначив він, додавши, що влада країни високо цінує внесок Бенедикта XVI в справу Римської Католицької Церкви. Самого Бенедикта XVI можна вважати "мислителем", а його рішення, якими б не були глибинні мотиви - поважати, додав Ш.Зайберт.

 

Німецькі ЗМІ називають новину про відхід Бенедикта XVI сенсаційною. У той же час деякі спостерігачі в Німеччині зазначають, що рішення Папи Римського не настільки несподіване, як може здатися на перший погляд. Вони вказують на попередні заяви Понтифіка, де він відкрито визнає можливість залишити служіння за станом здоров'я та за відсутності достатніх сил для виконання обов'язків з необхідною енергією і послідовністю.

 

Бенедикт XVI офіційно складе з себе повноваження глави Римської Католицької Церкви 28 лютого 2013 р. У Ватикані зазначають, що його наступник буде обраний в максимально можливий короткий термін.

 

Бенедикт XVI (у світі - Йозеф Рацінгер) народився 16 квітня 1927р. Скоро йому виповниться 86 років. Він був обраний Главою Римської Католицької Церкви в квітні 2005 р. після смерті Понтифіка Івана Павла II.

За матеріалами http://top.rbc.ru