Низка священнослужителів УПЦ (МП) пакує валізи до столиці "Русского міра"
  • Птн, 20/06/2014 - 15:45

Серед духовенства УПЦ (МП) останнім часом спостергігається тенденція до еміграції. У цю хвилю потрапляють не лише рядові священики, а й єрархи. Так, Священний Синод УПЦ (МП), який відбувся 19 червня, визначив подальше архиєрейське служіння єпископа Дубнівського Нектарія, вікарія Рівненської єпархії Нектарія (Фролова). Відтепер він служитиме на території Росії. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Заслухавши рапорт владики Нектарія, учасники Синоду ухвалили звільнити його з посади вікарія Рівненської єпархії (Журнал №26).

Іншим своїм рішенням вони ухвалили напаравити єпископа у розпорядження Патріарха РПЦ Кирила (Гундяєва).

Слід зазначити, що до того як стати вікарієм Рівненської єпархії владика Нектарій очолював Джанкойську і Роздольненську єпархію УПЦ (МП). Під час перебування у Криму увагу ЗМІ привертали скандали, які виникали у єпархії і пов’язувалися із ім’ям цього єрарха.

Нагадаємо, що після подій на Майдані та російської агресії проти України почастішали випадки еміграції священнослужителів УПЦ (МП) до РФ. Зокрема, як повідомляє сайт Релігія в Україні, нещодавно до Підмосков'я перебрався священик Луганської єпархії УПЦ (МП) протоєрей Максим Волинець. Раніше Україну покинули секретар Одеської єпархії УПЦ (МП) протоєрей Андрій Новиков, який був призначений настоятелем храму Живоначальної Трійці на Воробйових горах в Москві, глава відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства Одеської єпархії протоєрей Олег Мокряк, керівник Місіонерського відділу Київської єпархії УПЦ (МП) протоєрей Андрій Ткачов, а також «духівник луганських ополченців» протоєрей Олег Трофімов.