НКРЕ встановило нову знижену ціну на газ для релігійних організацій
  • Втр, 15/07/2014 - 13:21

КИЇВ – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, встановила граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ для релігійних організацій, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Відповідно до Постанови НКРЕ № 930 від 27.06.2014 року релігійні організації платитимуть за природний газ по ціні 2362 грн. за 1000 м. куб, окрім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності.

Також цей тариф буде застосовуватися суб'єктами господарювання, які виробляють теплову енергію, у тому числі блочних (модульних) котелень, установлених на дахові та прибудованих (з урахуванням обсягу природного газу, що використовується для виробництва та надання релігійним організаціям послуг з опалення і постачання гарячої води, за умови ведення такими суб'єктами окремого приладового та бухгалтерського обліку тепла і гарячої води).
 я
Зазначена ціна не враховує податок на додану вартість, збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2%, тарифів на послуги з транспортування, розподілу і постачання природного газу за регульованим тарифом.

Нова ціна, затверджена НРКЕ, застосовується з 1 липня 2014 року.

Як повідомляв ІРС, Кабінет Міністрів України встановив ціну на природний газ для потреб релігійних організацій у розмірі 50% від рівня ціни для промислових споживачів, яка існувала до того часу.

Уряд також встановив, що таке зменшення ціни на газ повинно враховуватися при визначені тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для потреб релігійних організацій.