Відбулася молодіжна велопроща до с. Прилбичі у Рамках Року Андрея та Климентія Шептицьких
  • Втр, 04/08/2015 - 14:18

2 серпня 2015 року відбулася велопроща до с. Прилбичі, організатором якого виступило управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації спільно з молодіжними організаціями: ЛМГО «Українська молодь – Христові», «Інститут Суспільних Ініціатив» та ЛОМГО "Юнацтво". Захід проводився в рамках відзначення Року Андрея та Климентія Шептицьких.

У велопробігу взяло участь понад 60 учасників. По дорозі було організовано проміжну зупинку у с. Страдч, де знаходиться унікальний печерний монастир XI- XIII ст., церква Успіня 1795 р., могили блаженних о. Корната та о. Прийми, а також чудотворна ікона Богородиці. Після кількох хвилин перебування на літургії учасники відправилися до с. Прилбичі Яворівського району, де народився майбутній Митрополит УГКЦ. Тут настоятель храму Андрея та Климентія Шептицьких отець Андрій розповів про історію роду Шептицьких та розповів про внесок Андрея та Климентія Шептицьких у розвиток української справи.

Крім того жителі села Прилбичі проявили неабияку радість з приводу відвідання цього святого місця такою кількістю молоді. Вони пригостили учасників чаєм та випічкою.

Подолавши більше 100 кілометрів, учасники велопрощі, незважаючи на втому, отримали великий заряд позитивних емоцій, і висловлювали задоволення з приводу просвітницької складової такого велосипедного заходу.

Василь Шатрук, управління молоді та спорту ЛОДА