Чому чоловіки негативно реагують на пропозиції дружини «перейти на природне планування сім’ї»?
  • Пон, 28/10/2019 - 10:28

Спершу про терміни. Під природним планування сім’ї розуміємо методи розпізнавання плідності (не має значення, які саме: симптотермальний, Крейгтонський, Білінгса і т.д.). Суть в тому, що кожна жінка, здійснюючи певні самоспостереження має можливість знати, коли може/не може настати вагітність. Тоді пара, яка не планує на даному етапі зачаття дитинки, має стосунки лише в неплідний період не користуючись засобами контрацепції і не переживаючи стосовно не планованої вагітності.

Отож, річ у тім, що чоловіки особи відповідальні. І таку важливу сферу, як інтимна, вони намагаються по мірі можливості тримати під своїм контролем. Тому поширені такі засоби контрацепції як презерватив та перерваний статевий акт.

Коли раптом дружина каже, що тепер я буду міряти температуру і визначати, коли ми можемо мати інтим, для чоловіка це, м’яко кажучи незрозуміло і відразу неприйнятно. І це нормально. Для нього ця сфера важлива і він не може довіритись тому, чого не знає. Особливо, коли жінка ще теж не повністю освоїла тему.

Ситуація кардинально міняється, коли чоловік починає знайомитись з суттю. Вчиться разом з дружиною, розуміє підґрунтя, як це все діє. І поволі починає користуватися отриманою інформацією, насолоджуючись перевагами «нового стилю життя». А вони дуже суттєві – це якісні інтимні стосунки. Яких не дає ані презерватив, бо відсутній контакт «шкіра до шкіри». Ані тим більше перерваний статевий акт, коли замість розслаблення, чоловік перебуває в стані постійної напруги та контролю.

До речі, коли чоловіки приходять вчитися на курс, вони успішніші, аніж жінки. Чудово виконані тести, опрацьовані навчальні карти! Вони розуміють, скільки ці знання дають їм та їхній сім’ї. І за цим дуже приємно спостерігати. Бо це тішить - коли пара відкриває для себе світ своєї інтимності в зовсім іншому світлі. Коли плідність – не ворог, з яким треба боротися, а дар і друг, якого просто треба пізнати.

Між іншим, ще одна перевага методу для чоловіків – передбачуваність та планованість, що теж важливо. Чоловік добре знає, коли вечір для футболу, а коли – для чогось іншого.

Побутує думка, що такий стиль життя – це лакмусовий папірець довірливих відносин в сім’ї. Якщо між чоловіком та дружиною є спілкування та взаємна відкритість, то їм це все під силу. І отримує з цього пара лише переваги та бонуси. У вигляді впевненості, спокою та якісних інтимних стосунків. Як писала в своєму відгуку Ольга Гриб, «ми змогли заново черпнути відчуття миру і впевненості у наших відносинах.» І заради цього варто докласти зусиль.
Як думаєте?

Автор: Iryna Tabaka